21.1.11

Amortització del dèficit de tarifa elèctrica


Les elèctriques comencen aquest any amb bon peu. Ahir, els sis bancs col·locadors del Fons d’Amortització del Dèficit Elèctric (Santander, BBVA, BNP Paribas, Deutsche Bank, Crédit Agricole i Goldman SAchs) van efectuar una prospecció de mercat a futurs inversors per analitzar si "de forma immediata" poden llençar la primera emissió de deute del dèficit de tarida elèctric.
L’interès anual que s’estudia pels inversors és del 4,8% a tres anys. (...) els bons espanyols a tres anys ara ronda el 4,018%. A més, aquests títols comptaran amb l’aval de l’Estat i l’equiparació a l’estatus de deute públic que va atorgar el BCE a finals de novembre. (...)
La xifra de la primera emissió no s'ha concretat encara, però sempre s'ha parlat que podria ser d’uns 3.000 milions d’euros. (...)
Entre les novetats destaca que s'ha elevat de 18.000 a 22.000 milions d’euros el saldo viu màxim de l’emissió total subjecta, després que el Govern aprovés un augment en el màxim de deute, que entre 2010 i el 2013 pot assumir el sistema elèctric. (...) l’Executiu ha permès al sistema endeutar-se en 4.000 milions addicionals (...).
El Govern preveu que a partir del 2013 no es generi més dèficit tarifari. Això no significa que conclogui el deute financer històric, que s'haurà d’acabar de pagar.
Conchi Lafraya, La banca tantea ofrecer un 4,8% a los inversores por la deuda eléctrica, La Vanguardia 11-01-2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada