25.10.10

Les grans estatals s'apunten a les renovables


Enel, Endesa
Enel i Endesa escalfen motors per treure a borsa la seva filial de renovables Enel Green Power (EGP). (...)
Es tracte de la sortida a borsa més gran dels darrers tres anys a Europa (...) entre 3.000 i 3.500 milions d’euros (...).
Malgrat a la recent incertesa dels mercats financers (...) el conseller delegat d’Enel (...) va afirmar ahir: "tenim confiança en que les coses aniran a bon port. D’aquí al 29 d’octubre serà un recorregut d’èxit. La confiança del mercat és un orgull per a Enel i per al país".
La nova filial verda salta al parquet en un moment difícil, amb la inseguretat jurídica que viu el sector en països com Espanya o EUA, on els plans d’expansió s'han frenat fins que es fixin les noves normes regulatòries.
Les seves homòlogues europees pateixen una patacada borsària des que va tenir lloc el toc de campana. (...)
El nou gegant verd tracte de diferenciar-se dels seus competidors gràcies a la seva diversificada cartera. Dels quasi 5.800 MW amb que compta, un 44% són hidràulics, el 41% són eòlics, el 3% de geotèrmia i el 2% d’altres fonts, com solar i biomassa. Aquest és un dels punts diferencials que la societat està remarcant als futurs inversors, ja que poques firmes estan en projectes geotèrmics. Un altre aspecte en el qual totes les firmes tractaran de posicionar-se els propers anys és en l’eòlica marina.
Conchi Lafraya, La filial de renovables de Enel valdrà entre 9.000 y 10.500 millones, La Vanguardia 19-10-2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada