27.12.15

Protecció de la Guàrdia Civil a les centrals nuclearsUn contingent de 35 agents de la Guàrdia Civil assumirà les competències de vigilància interna a les centrals nuclears catalanes per la situació actual d'amenaça terrorista. L'any que ve, els agents ja vigilaran una de les tres centrals a Catalunya, dins d'un pla estatal que s'anirà estenent  a totes les instal·lacions d'aquest tipus a Espanya.
La iniciativa la impulsen el ministeri de l'Interior, el d'Indústria i el Consell de Segureta Nuclear, en col·laboració amb les empreses titulars de les plantes atòmiques espanyoles.
Segons fonts de la Guàrdia Civil, la Unitat de Resposta -així s'anomena aquest cos especial- està específicament entrenada per evitar el robatori de materials nuclears i per fer front a un possible atac a les instal·lacions que pogués precipitar l'alliberament de contaminació radioactiva.
El cost anual de la presència dels agents a cada central nuclear pujarà a uns 4 milions d'euros, segons l'ANAV, i les hauran d'assumir les empreses titulars.
Dani Revenga, La Guàrdia Civil vigilarà les nuclears catalanes, Ara 21-12-2016.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada