28.11.15

Primera sentència a Espanya contra VW



Un jutjat de primera instància de Valladolid va condemnar ahir el grup Volkswagen a pagar 5.006 euros a un dels seus clients, propietari d’un dels cotxes afectats per l’escàndol dels motors trucats, també conegut com a Dieselgate, és la primera en contra de l’automobilística a Espanya i el jutge és clar: no només obliga la companyia a indemnitzar el client per danys i perjudicis, sinó que també li exigeix reparar-li el vehicle i pagar les despeses del judici.
Els 5.006 euros que Volkswagen ha de pagar al seu client corresponen al 10% del valor del vehicle, un Audi Q5 que valia 50.065 euros. “És un punt d’inflexió en el cas Volkswagen a Europa i a Espanya”. El jutge conclou que el que ha fet Volkswagen és “una actuació en massa que afecta una generalitat de consumidors; que implica un engany a les autoritats de control; que comporta la infracció de normes bàsiques de regulació del sector (l’homologació prèvia), i que té incidència sobre un bé públic com és el medi ambient”. A més, el magistrat remarca que la indemnització “sorgeix de la infracció dels deures de bona fe i la pèrdua de la confiança en el consumidor, béns jurídics de difícil quantificació”.
Fins ara, però, la companyia havia guanyat les quatre demandes civils que s’havien interposat contra ells. Per això els advocats de l’Apdef consideren que, ara que han guanyat aquesta demanda, “la credibilitat de la querella es veu reforçada perquè els arguments dels perjudicis contra el consumidor han quedat provats”.
Natàlica Vila, Un jutge força Volkswagen a pagar 5.000 € a un afectat pel Dieselgate, Ara 26-10-2016.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada