15.7.15

Pagaments de la BP pels vessaments de petroli al Golf de Mèxic



(...) fa cinc anys els responsables de la petroliera BP i els experts dels Estats Units encara no havien trobar la (...) manera de tancar el gran abocament al golf de Mèxic des de les profunditats del pou Macondo.
Una explosió registrada a la plataforma Deepwater Horizon, el 20 d'abril del 2010, va deixar onze morts i va obrir una fuita tremenda durant 87 dies. Les costes (...) es van veure afectades per un dels desastres ecològics més grans del país (...).
Un lustre després, l'empresa i el departament de Justícia dels Estats Units van anunciar que BP accedeix a pagar 18.700 milions de dòlars en compensació i així tancar el plet civil formulat per l'Administració federal i els cinc estat esmentats [Texas, Louisiana, Mississippi, Alabama i Florida].
(...) aquest acte civil es converteix en el més important en qüestions mediambientals que s'ha assolit mai en la història dels Estats Units. (...)
"Ajudarà a reparar (...) el mal causat a l'economia del golf de Mèxic, als peixaters, als aiguamolls i a la vida salvatge. També oferirà beneficis duradors a les pròximes generacions d'aquesta regió".
El total del 18.700 milions de dòlars (..) es repartirà en una sèrie de pagaments durant 18 anys (...), uns 7.100 s'afronten pel mal als recursos naturals, 5.500 per sancions, 4.900 es destinaran als estats del litoral pel perjudici a les seves economies i més de 1.000 milions aniran a les arques de 400 municipis.
(...) La petroliera ja ha desemborsat uns 4.000 milions per causes penals. Però la grans suma, més de 40.000 milions, és la que ha destinat a la reparació de les costes per l'impacte de l'abocament.
En aquesta última quantitat s'inclouen els 14.000 milions que van costar els esforços per aturar i tancar l'avaria. El cas va assolir un impacte demolidor en al moral del Estats Units ja que una càmera permetia veure diàriament com anava sortint el petroli pel forat del a canonada davant la incapacitat de frenar-lo.
(...) L'acusador públic va requerir la màxima multa possible, per la magnitud de l'abocament i com avis a la cobdícia de les companyies.
Francesc Peirón, BP accepta pagar la multa ecològica més gran als EUA, La Vanguardia 3-07-2015.

Aquests costos per a BP han representat uns 720 milions de dòlars per dia d'abocament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada