17.5.15

El cost de l'energia fa perdre competitivitat a la indústria química



El petroli barat i el preu de les primeres matèries primeres van perjudicar BASF, que l’any passat va facturar a Espanya 1.153 milions d’euros, xifra que suposa un 3% menys que l’any anterior. Però, malgrat la baixada de la facturació, les vendes de productes químics van créixer “lleugerament”, segons ha explicat el nou director general de BASF.
El directiu va destacar ahir el creixement en alguns productes, sobretot per l’impuls de la indústria de l’automoció i el bon comportament de la demanda a Espanya, a diferència d’altres països, i la millora del consum i el creixement del producte interior brut (PIB), molt per  sobre de la mitjana europea. (...)
El directiu va reiterar ahir l’alt cost de l’energia com a factor que fa perdre competitivitat a la química espanyola, i a més va advocar perquè es posi en marxa com més aviat millor el corredor mediterrani. BASF participa en un 25% en el projecte d’una estació intermodal a Tarragona, que suposarà una inversió de 30 milions, però que està aturada fins que hi arribi l’ample de via internacional.
Xavier Grau, El petroli passa factura a BASF, que pateix un descens del 3% en les vendes, Ara 12-05-2016.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada