13.11.14

Empreses



Enagás
Enagás i Fluxys han firmat un acord per adquirir un 19% de la participació que Total i E.ON tenien en el consorci que desenvolupa el Trans Adriatic Pipeline (TAP), el gasoducte de 871 quilòmetres entre Turquia i Itàlia. Enagás comprarà el 16% i Fluxys el 3%. En un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Enagás va assenyalar que després d'aquest acord l'accionariat quedarà així: BP (20%), Socar (20%), Statoil (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) i Axpo (5%).
Efe, Enagás adquireix el 19% del gasoducte que uneix Itàlia i Turquia per l'Adriàtic, La Vanguardia 1-10-2014.

Fersa
La companyia d'energies renovables Fersa ha iniciat la construcció d'un parc eòlic de 34 megawatts a Sztum, al nord de Polònia. L'obra suposa una inversió total de 50 milions d'euros, i una cinquena part dels recursos procedeixen d'una subvenció de la Unió Europea.
EP, Fersa comença obra a Polònia, La Vanguardia 4-10-2014.

Gamesa
Gamesa ha firmat el seu primer contracte amb CPFL Renováveis, subsidiària de l'elèctrica CPFL Energia, per al subministrament de 110 aerogeneradors, el contracte més gran firmat per Gamesa al Brasil al mercat lliure. Amb aquest acord, Gamesa consolida la seva presència al país, on és un dels principals fabricants per quota de mercat.
EP, Gamesa obté un nou contracte al Brasil, La Vanguardia 3-10-2014.

Isofoton
La titular del jutjat mercantil número 2 de Màlaga ha acceptat la sol·licitud de l'administració concursal de l'empresa de panels solars Isofoton per embargar béns per import superior als 50,8 milions a tres antics membres del seu consell d'administració. Ha acordat l'embargament a l'expresident, l'exvicepresident i d'un exconseller per haver cobert "les responsabilitats que poguessin derivar-se d'una eventual sentència de qualificació culpable en la qual poguessin ser condemnats a cobrir el dèficit de la liquidació.
Efe, Tres exdirectius d'Isofoton, embargats per 50 milions, La Vanguardia 2-10-2014.

Repsol
La CNMC ha autoritzat la proposta de compliment de determinats compromisos assumits per Repsol per a l'adquisició de Petrocat, de manera que l'operació només resta pendent d'una darrera proposta de transacció. Els compromisos obligaven Repsol que, després de la compra, no veiés incrementada la seva quota de mercat per punts de venda en determinades províncies.
EP, Repsol avança en la compra de Petrocat, La Vanguardia 2-10-2014.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada