18.8.14

Nova comercialitzadora de gas



La comercialitzadora elèctrica HolaLuz.com, (...) es prepara per entrar en el mercat del gas.Els socis ja han registrat el nom d’HolaGas.com i tenen la llicència de comercialització. El pas ja el podrien fer l’any vinent, segons ha explicat a l’ARA Carlota Pi.
L’empresa haurà de vèncer un problema: el gas, tot i ser un mercat més liberalitzat que l’elèctric, no té un mercat per comprar quantitats petites d’aquest producte. Les grans companyies juguen amb contractes d’aprovisionament a llarg termini per quantitats molt importants i amb uns costos molt elevats. En el mercat elèctric, al contrari, qualsevol operador pot anar al denominat 'pool' i comprar la quantitat que necessita. Aquesta és la principal barrera amb què es troba Hola-Luz per fer el salt al mercat del gas (...).
Al marge del mercat del gas, la companyia creu que l’última reforma elèctrica els beneficia, no per les condicions de mercat, sinó per l’enrenou creat, que comporta més trànsit en la seva pàgina web, la plataforma que utilitzen per al seu negoci. (...)
La fundadora d’HolaLuz està convençuda que la regulació del sector és tan complexa que caurà pel seu propi pes. Posa com a exemple el que ha passat amb les primes a les renovables i el maltractament que, segons diu, han patit en l’últim decret la cogeneració i l’afectació que això ha tingut per les depuradores o les plantes de tractament de purins.
A més, Carlota Pi critica que el govern de l’Estat fa campanya a favor del denominat PVPC –la tarifa a la qual s’acullen la majoria de clients domèstics – i de les grans comercialitzadores, sense tenir en compte que els particulars poden trobar opcions millors. Per exemple, HolaLuz garanteix fins a un 30% de descompte als particulars. Això es pot aconseguir revisant la potència contractada i apostant per un preu fix però amb discriminació horària, almenys fins que s’hagin instal·lat els anomenats comptadors intel·ligents amb telelectura.
Altres estalvis vénen del fet que els usuaris no han d’assumir el cost dels morosos. Cada mes hi ha un rebut i, si no es paga, la baixa és immediata. A més, l’estructura ajustada i la utilització de la web com a única eina: en tenen prou amb 50 persones per gestionar tots els clients que siguin necessaris.
Xavier Grau, HolaLuz prepara el salt al negoci del gas de cara al 2015, Ara, 19-07-2014.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada