30.1.12

Empreses

Gas Natural Fenosa
Gas Natural Fenosa va anunciar ahir la compra d’un parc eòlic a Lugo i un altre a Tarragona, que sumen una potència instal·lada de 42 MW. El preu de l’operació ronda el 64 milions d’euros.
(...) l’operació representa un nou avanç en el creixent del negoci d’energies renovables ja rendibles, com pot ser l’eòlica. En el camp de els renovables, Gas Natural té previst duplicar la seva mida en els propers anys, amb la instal·lació de més de 1.000 MW de nova potència (...).
Les Forques
(...) El parc eòlic de Tarragona (Les Forques II) (...) està en construcció (...) amb una potència de 12 MW. Al contrari, el parc de Lugo es troba en operació, i té una potència instal·lada de 30 MW.
La filial de Gas Natural Fenosa Renovables integra els actius en règim especial del grup i gestiona actualment una cartera bruta en operació de més de 1.500 MW de potència instal·lada, que suposen una producció neta anual de més de 2.500 GWh.
Redacció, Gas Natura compra a Gamesa dos pacs eòlics per 64 milions, La Vanguardia 29-12-2011.


EDP (i HC Energía) a mans xineses
El perfil de l'empresa (...) va agradar a "Three Gorges" pel seu "how-know", especialment en el sector de les renovables, (...).
A més de controlar HC Energia*, EDP té a Espanya la seu de la seva filial EDP Renovables i el 2009 va comprar a Gas Natural per més de 300 milions d'euros la distribució de gas a baixa pressió i la seva comercialització a Cantàbria i Múrcia, així com en alta pressió al País Basc, Astúries i Cantàbria.
Pel que fa als projectes futurs (...) la companyia està "molt involucrada" a Espanya, país que representa, amb 2.109 MW de potència instal·lats, el segon mercat eòlic de la filial, només per darrere dels Estats Units.
En aquest sentit, la consellera delegada d'EDP Renováveis​​ (...), ha assegurat que la companyia està interessada a invertir a Galícia, Astúries, Cantàbria, Múrcia, Andalusia i Catalunya, i ha afegit que el grup energètic es mostrarà "satisfet" si aquestes comunitats autònomes concedeixen a la companyia més de 150 MW de potència per a projectes eòlics.
Energíadiario.com

*HC Energia està integrada per Hidroeléctrica del Cantábrico S.A., Hidrocantábrico Distribución Eléctrica S.A.U. i Hidrocantábrico Energía S.A.U

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada