2.11.11

Més sobre Endesa i Catalunya

La inversió de 2.263 milions d'euros que Endesa s'ha compromès a fer a Catalunya en els propers tres anys suposa una garantia per a la millora de subministrament d'electricitat. En els últims anys el servei que presta Endesa ha millorat sensiblement, però no es pot abaixar la guàrdia (...).
El manteniment de les xarxes de generació, distribució i comercialització [el transport és a mans de Red Eléctrica Española] exigeix una posada al punt constant. D'aquí la importància de les inversions anunciades per l'esmentada companyia elèctrica, que ocupa una posició de domini clar en el mercat català. I de al voluntat expressada pel seu president (...) de continuar caminant junts amb la Generalitat. (...)
La majoria de les inversions anunciades per Endesa es destinaran a la xarxa de distribució, especialment a les comarques de Girona, encara que es repartiran també en generació, comercialització, investigació i innovació . L'acord va més enllà de les inversions fins el 2014, ja que inclou e compromís de planificar conjuntament les infraestructures necessàries per al futur. L'harmonia i col·laboració entre el sector privat i públic és clau per garantir el funcionament correcte d'un servei tan estratègic com és el subministrament d'energia.
Opinió, Endesa i Catalunya, La Vanguardia 31-10-2011.

Aquest article d'opinió sembla excessivament optimista, o desconeixedor de la realitat. Ens centrarem només en tres punts:
ñ      Els 2.263 milions, són suficients per a tots els àmbits que inclou, donen per a tant, o és una variant del “cafè per a tothom”?
ñ      Endesa és d'Enel, una empresa italiana estatal, no especialment modèlica, que té barrat la introducció de noves centrals nuclears a Itàlia, cosa que no succeeix a Espanya. És motiu d'alegria?
ñ      L'harmonia i col·laboració entre el sector privat i públic fa massa anys que no s'ha donat en el sector de renovables a Catalunya. I ara creiem que fer-ho amb Endesa (Enel) garantirà un correcte servei estratègic a Catalunya? Perquè?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada