12.10.11

Tractes energètics i nuclears entre Rússia i la Xina

El primer ministre rus, Vladímir Putin, va tancar avui amb una reunió amb el president xinès Hu Jintao la seva visita oficial al país asiàtic, en què ha aconseguit acords econòmics per valor de 7.000 milions de dòlars i promeses de major cooperació en sectors com turisme o energia nuclear. (...)
Putin ha subratllat que Rússia vol impulsar la cooperació bilateral amb la Xina en terrenys com l'energia, l'aviació o l'exploració espacial (...).
(...) Putin es va reunir amb el primer ministre xinès, Wen Jiabao, i tots dos van presenciar la signatura de 16 acords econòmics i comercials (...) que inclouen la construcció conjunta d'una refineria a Tianjin (nord de la Xina) (...) dues societats conjuntes per a la producció de derivats del petroli per part de la refineria xinesa Sinopec i la petroquímica russa Sibur, o la injecció de 1.000 milions de dòlars per part del fons sobirà xinès CIC a inversions en infraestructures, agricultura i altres projectes en sòl rus.
No es van aconseguir però avenços significatius en les llargues negociacions per a la venda de gas natural rus a la Xina, que podrien suposar l'enviament d'uns 70.000 milions de metres cúbics anuals d'aquesta font energètica al gegant asiàtic. (...)
El viatge també serveix per reactivar les relacions entre les dues potències, que s'han refredat en els últims anys per la progressiva reducció de la dependència xinesa en l'energia i l'armament militar rus.
Efe, Putin cierra su viaje a China con acuerdos por 7.000 millones de dólares, La Vanguardia 12-10-2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada