2.10.11

El ‘shale gas’ d’Estats Units


R. El que passa als Estats Units és que s'han trobat ara amb unes enormes quantitats de Shale gas (un tipus de gas natural) disponible. Això els permet una diversificació de la seva energia i augmenta la seva seguretat i independència energètica. I d'això és del que es tracta.
P. Justament es parla molt ara del gas no convencional com el Shale gas. De forma més general, l'AIE ha publicat un informe sobre l'edat daurada del gas. Es tracta d'un nou El Dorado? És una alternativa al petroli?
R. No és una alternativa, és part de la diversificació. El gas és molt important per dos motius: primer, és l'energia fòssil més neta que tenim, així que ens ajudarà a aconseguir disminuir les emissions de CO2 en el futur. Després, hi ha molt gas, i està repartit en totes les parts del món, no només en algunes. Però quan parlem de Shale gas hem de tenir en ment també les qüestions mediambientals, encara que segons els experts de l'AIE sembla que l'impacte mediambiental no és molt més gran que en el cas del gas tradicional.
Ana Terol, entrevista a Maria Van der Hoeven, "No podem caminar cap a una energia verda sense la nuclear", El País 2011.10.02.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada