27.10.11

Artur Mas confirma el rebuig del Govern de l’ATC a Ascó


El president de la Generalitat, Artur Mas, ha confirmat per escrit a
Greenpeace el rebuig del Govern a la instal·lació del magatzem de residus nuclears a Ascó (Ribera d'Ebre), on anirien les deixalles d’alta radioactivitat. Mas ratifica que segueix vigent la negativa de la resolució del 11 de març de 2010 del Parlament i subratlla que aquesta va ser aprovada amb el suport de CiU.
A. Cerrillo, Artur Mas ratifica a Greenpeace su rechazo al almacén nuclear, 22-02-2011.


Una oportuna precisió
Només una frase, una mera precisió, sembra desconfiança entre els opositors a l’ATC. Diu el següent: “Tenint en compte que no hi ha hagut cap modificació substancial sobre aques assumpte, segueix plenament vigent el sentit de la resolució”. A quina modificació substancial es refereix Mas? Què hauria de passar perquè hi hagués un canvi de criteri? La carta no ho concreta. (...)
Però no tothom a CiU parla amb la mateixa contundència. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va admetre, (...) que la Generalitat “no tindrà més remei” que acatar la decisió si finalment el Govern central opta per Ascó, mentre que cada vegada són més nombrosos els alcaldes tarragonins de la federació que demanen canviar el vot contrari al magatzem expressat al Parlament el 2010.
Rafael Morales / María Jesús Ibáñez, Mas ratifica per escrit el rebuig de la Generalitat a la sitja nuclear d’Ascó, el Periódico 22-02-2011.

Observació: no es tracte d’una “sitja”, sinó d’unes instal·lacions, amb laboratoris de recerca sobre la transmutació d’elements radioacatius i un reactor nuclear.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada