20.9.11

Sobre què està passant al Japó

Exemplaritat al voltant de Fukushima, i un 80% dels reactors del Japó paralitzats*
El primer ministre japonès, Yoshihiko Noda, ha resolt amb rapidesa la primera crisi del seu Govern (...). Ha nomenat Yukio Edano, el portaveu governamental durant la crisi nuclear de Fukushima i el polític popular entre els japonesos, nou ministre d’Economia, Comerç i Indústria. (...)
I és que aquest jurista per la universitat Tohoku de Sendai, una de les localitats més colpides pel tsunami de l’11 de març (...) cada dia apareixia unes quantes vegades, al matí, a la tarda i al vespre, davant els mitjans de comunicació per explicar l’evolució de la crisi.
La seva feina incessant al llarg de les vint-i-quatre hores del dia, els set dies de la setmana, li va fer guanyar-se la simpatia dels japonesos (...).
A partir d’ara, com a nou ministre d’Economia, Comerç i Indústria, Edano té a les mans el disseny de la futura política energètica del Japó, que manté el 80 per cent dels reactors nuclears paralitzats després de l’accident de Fukushima.
Isidre Ambrós, El Japó tria el ‘rostre de Fukushima’ per netejar la imatge d’ineptitud ministerial, La Vanguardia 13-09-2011.

Manifestants a Tòquio demanen el tancament de les nuclears al Japó
Les protestes antinuclears a Tòquio i en altres ciutats japoneses van protagonitzar ahir el record dels sis mesos que han passat des que el sisme i el tsunami van fuetejar la costa nord-est del país l’11 de març [del 2011] i provoquessin la crisi nuclear de la planta de Fukushima. Diversos milers de japonesos van mostrar així la seva indignació per la gestió que va fer el Govern d’aquest desastre i per reclamar solucions per a les 80.000 famílies desplaçades de les seves cases a causa de les fugues radioactives. A Tòquio, els manifestants es van congregar davant el Ministeri d’Energia que també acull la seu de l’Agència per a la seguretat Nuclear del Japó, per reclamar el tancament de totes les nuclears del país i que els responsables de la crisi compareguin davant de la justícia.
I. Ambrós, Protestes al cap de sis mesos del tsunami, La Vanguardia 12-09-2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada