30.9.11

Empreses: Factorenergia i Acciona

Eòlica i cotxe elèctric: negocis de futur?
L’empresa de comercialització d’electricitat Factorenergia vol fer un pas més en el negoci i adquirir actius de generació per guanyar solidesa en un mercat dominat per les quatre grans elèctriques. Per això, ha encarregat al banc d’inversions Lazard la identificació d’actius que li pugui interessar de comprar, eòlics sobretot, tot i que també preveu la possibilitat de cicles combinats. (...)
De moment, Factorenergia ven només a empreses, entre les quals algunes que fan un consum elevat com Adif, que n’és el client principal i que per si sola assegura uns ingressos de 30 milions (Factorenergia subministra a totes les estacions de trens d’Espanya). (...)
L’altre gran projecte de futur és el cotxe elèctric. Factorenergia ja ha signat un acord amb el Consell Comarcal del Maresme per promoure la seva implantació i té un acord comercial amb Circutor (pals de recàrrega). [El director general] Rousaud està convençut que Factorenergia pot ser un operador rellevant en el subministrament (amb una tarifa més baixa que l’ordinària) en pàrquings comunitaris i en garatges privats.
Dolors Álvarez, Factorenergia contracte Lazard per entrar a l’eòlica, La Vanguardia 10-06-2011.

Efectes del canvi de regles del joc en les renovables
Desprès de diversos anys apostant per l’energia eòlica en detriment
d’altres negocis, com l’immobiliari, el president d’Acciona, José Manuel Entrecanales, va voler deixar-ho molt clar dijous passat a la junta: només continuarà invertint en renovables si coneix les regles del joc. De cap altra forma s’asseurà a la taula de l’energia neta. No només és una crítica al Govern, sinó una constatació empírica del que ha succeït a Espanya durant els últims mesos: inseguretat jurídica, canvis constants en la normativa...
La companyia dels Entrecanales podria, fins i tot, replantejar-se en quines destinacions inverteix en renovables. Només anirà a aquells països on les regles de joc estiguin definides de manera molt clara, ja que són inversions a llarg termini. Fins i tot poden arribar a 40 anys perquè es tracta de concessions.  
Esdeveniments com l’accident de Fukushima i l’anunci del tancament de les plantes nuclears a Alemanya són factors que afavoreixen les empreses del sector. I també a Acciona, perquè es preveu que en els propers anys es produirà una explosió d’aquest negoci.
(...) La companyia compta amb 7.621 megawatts instal·lats fins al març d’aquest any si s’hi sumen les instal·lacions eòliques, hidràuliques, biomassa, fotovoltaica i termosolar.
(...) No descarta aliances amb firmes com Mitsubishi o altres aliats potencials per entrar en nous negocis, com l’eòlica marina.
Conchi Lafraya, Acciona critica la política de renovables, La Vanguardia 12-06-2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada