19.9.11

Consell Assessor d'Endesa Catalunya*



El president d’Endesa, Borja Prado, va ratificar ahir el nou consell assessor d’Endesa a Catalunya que lidera David Madí, exmà dreta d’Artur Mas. Entre les noves cares figuren Joan Castells (Fiatc), Joan Hortalà (Borsa de Barcelona), Joan Majó, Albert Mitjà i Carles Sumarroca (Comsa-Emte). També s’han mantingut dos membres de l’anterior equip: Josep Maria Álvarez, secretari general de la UGT de Catalunya, i Germà Bel, catedràtic d’Economia.
Efe, Endesa incorpora deu cares noves per al consell assessor a Catalunya, La Vanguardia 16-09-2011.

L'equip assessor de l'elèctrica, es reuneix mensualment per tractar temes relacionats amb la companyia i el sector, com el consum, la producció, o debatre sobre l'energia nuclear o altres temes d'actualitat.
    Els membres del consell - president a part - perceben per trobada una dieta que ronda els 900 euros nets.
Font: europress.es, Catalunya 19-09-2011.



Nous membres del Consell
David Madí Cendrós                        President de Consell
Estudiar tota la seva escolaritat al Liceu Francès de Barcelona i, posteriorment, es va graduar com Llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses. Ha ostentat diversos càrrecs en l'administració catalana en els departaments d'Interior, Economia i Finances i Presidència. Va abandonar totes les seves responsabilitats polítiques al gener de 2011 i, actualment, dirigeix ​​la seva consultoria estratègica i col·labora professionalment amb diferents empreses.
Josep Maria Álvarez Suárez 
És actualment secretari general de la UGT a Catalunya.
Germà Bel Queralt
Economista, actualment és catedràtic d'economia a la Universitat de Barcelona. Ha estat diputat al Congrés per Barcelona.
Javier Basso Roviralta
Titulat superior en Administració i Direcció d'Empreses,  ha estat regidor a l'Ajuntament de Barcelona i director general de la Corporació Financera de Caixa de Madrid a Catalunya.
Joan Castells Trius 
Economista, actualment és president executiu i conseller delegat de la companyia d'assegurances FIATC, Mútua d'Assegurances i Reasegurances a Prima Fixa.
Joan Carles Gallego 
Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials, des de l'any 2008 és secretari general de Comissions Obreres a Catalunya. Ha estat professor de secundària i és catedràtic de Tecnologia Administrativa especialitzat en Economia.
Joan Hortalà Arau 
Catedràtic en Teoria Econòmica, actualment presideix la Borsa de Barcelona. Ha estat regidor a l'Ajuntament de Barcelona, ​​membre del Parlament de Catalunya i conseller d'Indústria i Energia de la Generalitat de Catalunya.
Joan Majó Cruzate 
Enginyer industrial, actualment és vicepresident de la Fundació Jaume Bofill i president del Cercle pel Coneixement.
Albert Mitjà Sarvisé 
Enginyer industrial, actualment és consultor energètic independent. Ha ocupat el càrrec de director general d'Energia i Mines, director general de l'Institut Català d'Energia (ICAEN) i va ser membre del Consell d'Administració de l'antiga FECSA.
Alessandro Benuzzi
Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Bolonya, actualment és membre del Consell d'Administració de Prysmian Cables i Sistemes, conseller delegat d'Outsourcing Itàlia SrL i representant a Espanya de Elsag Datamat (Gruppo Finmeccanica).
Esther Giménez-Salinas
Doctora en Dret Penal, és rectora de la Universitat Ramon Llull des de 2002 i professora catedràtica de Dret Penal a la Facultat de Dret ESADE de la URL. És també membre del Comitè Permanent de la CRUE (Conferència de Rectors d'Universitats Espanyoles), membre de l'executiva d'Universia (la divisió universitària del Banc de Santander) i presidenta de la Comissió "Dona i Ciència" del Consell Interuniversitari de Catalunya.
Carles Sumarroca Claverol 
És enginyer superior en Telecomunicacions per la UPC i MBA per IESE, i actualment ocupa el càrrec de vicepresident de COMSA-ENTE. A més, és el president de la ACEIM (Associació Catalana d'Empreses d'Instal·lacions i Manteniment), membre de la Fundació Enciclopèdia Catalana, del Consell Social i el Patronat de la Fundació de la UPC i president de FemCAT, fundació privada de empresaris.
Imma Tubella Casadevall 
Doctora en Ciències Socials i catedràtica de Comunicació, és rectora de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Va ser vicepresidenta de la Societat Catalana de Comunicació de l'Institut d'Estudis Catalans (1995-2003), vicerectora de recerca i codirectora del Programa de Doctorat de la UOC (1999-2003), vicepresidenta de l'Internet Interdisciplinary Institute-IN3-(1998-2003 ), presidenta de la Fundació de la Universitat Catalana d'Estiu (2006-2007) i va ocupar el càrrec de directora d'Estudis i Continguts de la CCRTV (1995-2002).




Anteriors membres del Consell
Adriana Casademont
De l'empresa gironina Casademont.
Marta Lacambra
Exdirectora general de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i directora de la Fundació Caixa Manresa.
Rafael Español
Expresident de La Seda de Barcelona.
Jordi Alberich
Director general del Cercle d'Economia.
Àngel Llobet
Exdegà del Col.legi d'Enginyers Industrials de Catalunya.
Josep María Álvarez
Secretari general d'UGT de Catalunya.
Joan Coscubiela
Secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Coscubiela, ara candidat d'ICV per les generals del 20-N.
Germà Bel

Roberto Tornabell

Miquel Vila Despujol
Exdirector general d'Endesa a Catalunya.
Miquel Solans Soteras
Advocat i ex delegat del Govern a Catalunya.
Josep Reig Masana
Vinculat a diverses societats immobiliàries i que ha ocupat càrrecs de representació a les escoles d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Lleida, Catalunya i Espanya.
Anton Costas
Antic president.


Ex president del Consell
Futura vinculació amb Endesa
Font
Anton Costas
(catedràtic de Política Econòmica, UB)
Seguirà vinculat a la companyia a través de la càtedra Victoriano Muñoz (enginyer lleidatà fundador d'Enher) de valors humans a l'enginyeria, de la UPC i Endesa
Antón Costas seguirà vinculat a Endesa amb l'objectiu de posar en marxa la "Càtedra Endesa. Energia i Societat ", que pretén ser un instrument que serveixi de mecanisme d'interlocució entre la companyia i la societat a la qual serveix.
endesa, 15-09-2011


Miquel Roca Junyent és vocal del Consell d’administració des del 2009.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada