27.9.11

Allargament del permís d’Ascó fins el 2021

Si aquest tipus de decisions s’han de prendre només per consideracions tècnico-administratives, perquè calen el ministres? No han de fer política aquests càrrecs? I aquesta decisió, no està en contra del programa electoral del partit de Govern?

(...) el ministre d’Indústria, Miguel Sebastián, ha firmat l’ordre ministerial perquè els dos reactors de la central puguin continuar funcionant durant deu anys més. (...)
L’informe favorable aprovat per unanimitat del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) el mes de juny passat ha estat determinant. L’esmentat informe avala el manteniment adequat de seguretat a la central d’Ascó i el seu correcte funcionament. (...) El CSN va informar fa uns dies que totes les centrals espanyoles havien passat amb èxit [les proves d’estrès de l’acord europeu].
El CSN va autoritzar la posada en marxa d’Ascó I el 1982 (...). Les autoritzacions d’explotació s’han anat renovant periòdicament i l’actual (que es va aprovar el 2001), expirava el proper 1 d’octubre. Amb la nova autorització la central podrà continuar produint energia fins a l’any 2021.
(...) el Ministeri de Medi Ambient va donar llum verda a la construcció d’un Magatzem Temporal Individualitzat (ATI) a la central d’Ascó. (...)
L’ATI consisteix en una gran llosa de formigó que es construeix dins del recinte de la central, però a l’aire lliure, i sobre la qual es dipositaran els bidons amb els residus radioactius procedents dels dos reactors. Serà una instal·lació molt similar a la que ja es va construir a la central nuclear de Zorita i que haurà d’estar a punt el proper any.
(...) el ministeri condiciona la posada en marxa de l’ATI al compliment de les condicions de seguretat que imposi el CSN. Així mateix, contempla aquest magatzem de residus com una “solució transitòria” fins que es construeixi a Espanya el polèmic ATC (...).
Redacció, El Govern allarga deu anys més la vida de la central nuclear d’Ascó, La Vanguardia 23-09-2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada