1.4.11

Kamikazes submisos i voluntaris

Tepco va revelar que sis treballadors de Fukushima que van estar exposats a alts nivells de radiació continuen treballant i no han patit problemes de salut. Si les mesures en marxa no aconsegueixen tenir èxit, els tècnics hauran de prendre decisions més dràstiques com cobrir la central amb un sarcòfag de sorra i formigó, similar al de Txernòbil.
Al voltant de 300 enginyers i tècnics treballen a marxes forçades dins de la zona de perill per evitar una catàstrofe.
José Reinoso, Fapón cerrará la central de Fukushima, El País 21-03-2011.

(...) els operaris japonesos de Fukushima 1, com kamikazes al servei del país, han assumit sense cap mena de por el fundat risc de perdre la vida i segueixen batallant per calmar els reactors. Fins i tot hi ha persones que s'han presentat voluntàries per intentar evitar la tragèdia.
El Periódico, Els últims de Fukushima, el Periódico 18-03-2011.

No sabem si aquests operadors són voluntaris, tot i que podem suposar que sí. Ës comú en les centrals nuclears que els equips de manteniment funcionin amb una camaraderia pròpia d’un cos de bombers o una unitat militar d’elit. Tots a una fins el final.
Sabem que treballen a les fosques, amb lots. (...) La seva missió és bombar cents de litres d’aigua de mar per minut sobre els nuclis incandescents dels reactors. La temperatura del nucli assoleix 2.000 graus. L’aigua s'evapora immediatament. (...) Les explosions de l’hidrogen que explota en contacte amb l’aire ens han tocat plenament. Hi ha cinc operaris morts, dos desapareguts i 22 ferits. Once ho van ser durant l’explosió del reactor tres.
Xavier Mas de Xaxàs, Japón en sus manos, La Vanguardia 17-03-2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada