15.2.11

Cares i creus del mercat interior d’energia a la UE


El que està succeint a Espanya i en altres països no és conseqüència directa de la manca d’un mercat interior de l’energia. Però sens dubte la seva existència ajudaria a resoldre abans i de forma molt menys dificultosa els problemes dels mercats de l’electricitat i del gas. Si hi hagués una millor interconnexió de la xarxa europea, podríem aprofitar molt millor la capacitat de generació d’energia eòlica a Espanya, nuclear a França o d’altres renovables en altre països. És una situació clarament millorable.
[¿Quines forces s'oposen a l’existència d’aquest mercat?] Hem adoptat mesures contra els que abusen de la seva posició de domini en el mercat, en particular els antics monopolis, i per controlar els ajuts públics en aquest sector. Però a més de les infraestructures escomeses per algunes empreses, els Governs continuen sent excessivament nacionalistes en matèria d’energia i haurien de prestar molta més atenció als immensos guanys que suposarà per als europeus posar en comú el nostre mercat de l’energia i estratègies energètiques.
Andreu Missé, entrevista a Joaquín Almunia, "Estams saliendo de la crisis, pero quedan grandes ruinas por rehacer", El País 30-01-2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada