1.12.10

Inversions, desinversions i acords


Enagás ha signat un acord amb Iberdrola per a l’adquisició de tots els seus actius de tarnsport de gas natural, per un import de 12,5 milions d’euros.
Enagás compra activos a Iberdrola, El País 25-11-2010.

José Manuel Entrecanales, màxim accionista d’Acciona, ha invertit en la companyia que presideix tres milions d’euros en títols (...). La família Entrecanales controla el 59,77% d’Acciona.
Entrecanales invierte en Acciona, El País 25-11-2010.

Caixa Capital Risc, la gestora de capital risc de La Caixa, ha invertit junta amb diversos inversors privats 920.000 euros en Enefgy, especialitzada en l’eficiència energètica. L’objectiu d’aquesta aportació és posicionar a Enefgy com empresa de referència del sector.
La Caixa invierte en Enefgy, El País 25-11-2010.


Crèdits per a ER
El Banc Europeu d’Inversions (BEI) ha aprovat atorgar crèdits per un màxim de 160 milions d’euros a Fersa Energías Renovables per finançar parcs eòlics.
EP, El BEI otorga a Fersa 160 millones, La Vanguardia 23-11-2010.


El totxo desinverteix en renovables
La Constructora ACS ha posat a la venda la seva cartera d’actius d’energies renovables, ubicats tant a Espanya com a l’estranger, els quals sumen una potència total de 1.757 MW.
La desinversió del grup (...) afecta a parcs eòlics i centrals termosolars que es troben en operació o construcció, valorats entre 4.500 i 5.000 milions d’euros (...).En concret, ACS ha posat a la venda parcs eòlics que sumen 1.408 MW (2.056 a Espanya i 352 a Portugal), i plantes termosolars, totes a Espanya, amb 349 MW nets (...).
ACS va emmarca l’operació en la seva estratègia de rotació d’actius i infraestructures (...). Però la venda es produeix quan ACS està pendent d’abordar el seu objectiu d’elevar fins el 20% la participació que tre a Iberdrola.
El negoci de renovables d’ACS ha constituït un dels arguments esgrimits per Iberdrola per justificar el seu refús a l’entrada d’ACS en el seu consell d’adminsitració, un assumpte que es troba en els tribunals.
Conchi Lafraya, Repsol inicia el proceso de venta de un 15% de su filial argentina YPF, La Vanguardia 26-11-2010.


L’energia de Google
[Google] consumeix ingents quantitats d’electricitat per mantenir els seus servidors i centres de dades de tot el món, però no detalla quant. (...)
La firma ha invertit 33 milions d’euros en vuit empreses de renovables, però no en grans elèctriques, sinó en petites empreses d’innovació. (...) Google ha invertit en firmes (...) que han desenvolupat un nou tipus de turbines eòliques, empreses solars i de geotèrmia (...)
Rafael Méndez, El sol es verde en California, El País 28-11-2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada