25.10.10

Problemes en submarins amb propulsió nuclear


Embarrancat
(...) ahir la Royal Navy viure un episodi complicat, després que el seu submarí de propulsió nuclear més modern i més nou, l’Astute (...) embarranqués davant de les costes de l’illa de Skye, en aigües d’Escòcia.
En l’incident, (...) no hi va haver cap ferit ni tampoc hi va haver cap fuita radioactiva, segons va informar el Ministeri de Defensa.
El submarí va encallar per la popa a causa d’una sobtada baixada de la marea després que l’embarcació fes una maniobra de desembarcament d’un destacament de mariners. El buc no va resultar danyat, ja que l’impacte va ser contra un banc de sorra i no contra les roques que envolten l’illa. (...) els remolcadors enviats per la Navy van reflotar la nau.
(...) L’Astute pot dur fins a 38 míssils de creuer Tomahawk i torpedes, però com que havia sortit de les drassanes a l’agost i encara estava fent missions de  prova no duia armes a bord.
Quim Aranda, El submarí nuclear britànic més modern encalla a Escòcia, Avui, 23-10-2010.

Topada, encallat
Aquest incident no és el primer en què es veu involucrat un dels submarins nuclears de la flota britànica. El Vanguard, del tipus Trident, equipat amb caps nuclears, va topar el febrer de l’any passat amb un submarí francès en aigües de l’Atlàntic nord, cosa que va provocar unes pèrdues de 350 milions d’euros. (...) El novembre del 2002 un altre submarí similar a l’Astute, el Trafalgar, encallava també molt a prop de l’illa de Skye i causava tres ferits. Dos oficials de l’embarcació van ser sancionats després que la investigació provés que hi va haver negligència.
L’incident de l’embarcació de la Navy té antecedents, Avui 23-10-2010.



Hi ha hagut nombrosos accidents de submarins nuclears, per diferents motius. També hi ha hagut vessament de líquid refrigerant. 

El submarí nuclear nord-americà Sant Francisco de la fotografia es va estavellar en una muntanya submarina no cartografiada prop de Guam el 8 de gener de 2005. L'impacte va destrossar el nas del submarí, va matar un mariner, i en va ferir a 60 més. Després del naufragi, la tripulació ràpidament va ascendir i va navegar al llarg de la superfície de l'oceà a la seva base a Guam.
La pel·lícula K-19 és la versió nord-americana de la pèrdua del refrigerant del primari del reactor nuclear d’aquest submarí soviètic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada