25.10.10

Més centrals nuclears per a països grans productors de petroli


Veneçuela
(...) Rússia construirà la primera central nuclear de Veneçuela. L’acord sobre energia atòmica és el més important de tots els que va signar el president veneçolà, Hugo Chávez, durant la seva visita de dos dies a Moscú.
(...) el president rus (...) va afegir: "M’agradaria subratllar que les nostres intencions són netes i obertes: volem que el nostre soci Veneçuela disposi d’un ampli ventall de possibilitats energètiques".
Chávez, que dirigeix el país que més petroli produeix de Sud-amèrica, va assegurar que amb la central nuclear reduirà la seva dependència dels hidrocarburs.
Moscú ha trobat a Caracas, (...) un altre client a qui exportar la seva experiència en energia nuclear. Rússia està acabant la primera central nuclaer d’Iran, a la ciutat de Bushehr, i recentment ha assolit acords amb Xina i Turquia. Al mateix temps, manté conversacions amb Índia, a qui podria vendre la construcció d’una dotzena de reactors. I la República Txeca també es podria convertir en client.
L’acord sobre cooperació nuclear amb Caracas contempla la construcció d’una central nuclear que albergarà dos reactors de 1.200 megawats cadascun.
En un altre acord assolit després dels acords d’alt nivell, la petrolera estatal russa Rosneft va comprar a Petróleos de Venezuela el 50% de la seva participació en l’alemanya Rurh Oel GmbH per 1.600 milions de dòlars.
Gonzalo Aragonés, Rusia construirá la primera central nuclear de Venezuela, La Vanguardia 16-10-2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada