25.10.10

Atacs a centrals nuclears amb avions i virus*


El 1981, avions de la Força Aèria israeliana van bombardejar i destruir la central nuclear iraquiana en construcció d’Osirak, i el 2007 caces de l’Estrella de David, recolzades per forces terrestres d’elit, van fer volar instal·lacions atòmiques de Dayr al Zawr que Síria havia començat a construir amb l’ajut de Corea del Nord i Iran.
El govern dels aiatol·làs va treure les seves conclusions i per això les seves instal·lacions nuclears són autèntiques fortaleses subterrànies, objectius molt difícils de destruir des de l’aire. Israel i Estats Units, els països més avançats en el relacionat amb la guerra cibernètica, van arribar a la conclusió que el taló d’Aquil·les iranià és el seu sistema informàtic. (...)
L’atac actual contra els sistemes  iranians (...) ja va començar el 2009. (...) El cap de l’Agència iraniana pera l’Energia Nuclear (...) insisteix que (...) l’any passat es van instal·lar en les centrals nuclears nous sistemes informàtics de protecció però que “en els darrers mesos, els atacs cibernètics s’han multiplicat”.
Henrique Cymerman, Israel militariza la cibernética, La Vanguardia 12-10-2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada