28.9.10

El gas ja no és un bon negoci?


Endesa fa caixa per reduir el deute. L’elèctrica ahir va fer pública la venda del 80% de la seva xarxa de distribució i transport de gas (...) el fons d’infraestructures de Goldman Sachs ha aconseguit fer-se amb el control dels actius. La xarxa té 355.000 punts de subministrament, (...) està dotada de 3.800 quilòmetres de xarxa de distribució i 600 quilòmetres de xarxa de transport.
A la recta final de la subhasta també hi van ser present uns altres dos fons d’infraestructures: l’australià Macquarie i Axa Private Equity. (...)
Els 800 milions que suposa la venda aniran a reduirel deute d’Endesa, que (...) es situava en 18.544 milions, dels quals al voltant de 7.000 corresponen al dèficit de tarifa. (...)
La desinversió d’Endesa de la seva xarxa gasista se sembla a les que estan efectuant altres elèctriques a Europa i Estats Units. E.ON va vendre recentment el seu negoci de generació i gas a Estats Units per 6.100 milions; Enel es va desfer a Espanya de la seva xarxa gasista per 760 milions; Gas Natural va vendre la xarxa de distribució de gas a Madrid i Barcelona per 800 milions i Iberdrola es va desfer de la seva xarxa gasista a Estats Units per 995 milions.
En certa mesura, el gas està perdent pes enfront de les renovables en el mix energètic i la seva aportació a la xarxa elèctrica. (...)
Conchi Lafraya, Endesa vende su red de gas por 800 millones a Goldman para reducir deuda, La Vanguardia 28-09-2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada