23.8.10

La política energètica de Merkel fa saltar protestes*


Més de quaranta líders empresarials, financers i industrials d'Alemanya han unit les seves forces en una campanya de protesta contra les polítiques pressupostaries de la canceller germana, Angela Merkel, especialment en l'àmbit energètic. Aquesta aliança empresarial inclou el conseller delegat del Deutsche Bank, Josef Ackermann, així com els seus homòlegs a Bayer, Werner Wenning; Thyssen-Krupp, Ekkehard Schulz, i BASF, Jürgen Hambrecht, a més dels màxims responsables dels quatre grans grups energètics del país: E. ON, RWE, Vattenfall i EnBW.
Europa Press, La élite empresarial protesta contra la política energética de Merkel, La Vanguardia 21-08-2010.

Els rebels retratats en el diari econòmic 'Handelsblatt' porten tots corbata de seda: són 40 dirigents empresarials i homes públics, units en una campanya contra la política energètica i industrial de la cancellera Angela Merkel. En un anunci a tota pàgina que es publica avui en diversos mitjans alemanys, els executius carreguen contra el projecte governamental d'introduir un impost per al combustible de les centrals nuclears. La taxa és un dels punts de l'ambiciós pla d'austeritat del Govern, que contempla l'estalvi de 80.000 milions d'euros fins 2014. Sota el titular 'Valentia i realisme per al futur energètic d'Alemanya', els signants defensen la necessitat de centrals nuclears i l'ús del carbó com a combustible en les centrals tèrmiques. Acusen el Govern de bloquejar "inversions necessàries" per al futur. Sense por a la paradoxa, el text augura que aquest futur "pertany a les energies renovables". Però "hi ha de romandre realistes" fins que arribi.
L'ajornament de la clausura total de les centrals nuclears és un dels punts més controvertits del programa amb el qual Merkel va guanyar les eleccions generals fa 11 mesos. El nou impost, anunciat al juny, va alimentar la polèmica entre el lobby nuclear i els sectors democristians que, capitanejats pel ministre de Medi Ambient, Norbert Röttgen, no volen que l'apagada es posposi indefinidament.
Aquesta aliança empresarial, que el diari qualifica com la crème de la crème, inclou el conseller delegat del Deutsche Bank, Josef Ackermann, així com els seus homòlegs a Bayer, Werner Wenning; Thyssen-Krupp, Ekkehard Schulz, i BASF, Jürgen Hambrecht, a més dels màxims responsables dels quatre grans grups energètics del país: E. ON, RWE, Vattenfall i EnBW.
Juan Gómez, Los grandes patronos atacan la política energética de Merkel, El País 21-08-2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada