25.11.15

La tarifa de la llum, anul•lada pel Tribunal Suprem*



El Ministeri d'Indústia ha demanat a la CNMC un informe per establir un nou marge de comercialització elèctric -un dels components del rebut de la llum- després de la sentència del Tribunal Suprem que anul·la l'actual després d'estimar parcialment recursos de Gas Natural i Iberdrola. Això obliga a recalcular la tarifa des del 2014 d'uns 13 milions de consumidors acollits a la tarifa regulada.
Agències, El Suprem obliga a recalcular la tarifa elèctrica, La Vanguardia 19-11-2015.




El Tribunal Suprem obliga el govern espanyol a recalcular el preu de l’electricitat que paguen 13 milions de llars de l’Estat que, des de l’abril del 2014, estan acollides al preu voluntari per al petit consumidor (PVPC). El Suprem ha estimat parcialment dos recursos de Gas Natural Fenosa i Iberdrola contra el reial decret del govern espanyol que fixava el marge de comercialització per a les companyies en 4 euros anuals per kilowatt de potència contractada. El tribunal considera que no està justificat el mètode de càlcul per fixar aquest preu i obliga l’Estat a refer la metodologia. Molt probablement això suposarà augmentar el marge comercial per a les companyies elèctriques.
El procediment per fixar el preu es va crear a corre-cuita fa dos anys. En les dues sentències, el Suprem considera que no s’han seguit tots els requisits legals establerts per determinar el preu de l’electricitat i el marge comercial que han de tenir les companyies subministradores. Les empreses demanaven que el marge fos d’un mínim del 5% de les vendes, però el Suprem no entra a quantificar-lo. Simplement insta el govern espanyol a seguir els procediments per calcular-lo i establir-lo de manera justificada. Ara s’haurà de recalcular, però molt probablement el preu serà superior.
El Suprem obliga l'Estat a recalcular la factura de la llum de 13 milions de llars, Ara 19-11-2015.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada