7.10.15

Certificació energètica dels edificis



A partir de l'1 de gener viure en un edifici eficient energèticament podria tenir recompensa en forma de descompte en l'impost de béns immobles (IBI) de fins el 20%. (...)
La seva aplicació final, en tot cas, queda en mans dels ajuntaments, que són els qui recapten l'IBI i decidiran en última instància si adherir-se o no al descompte proposat pel Ministeri d'Hisenda.
Per establir la rebaixa s'utilitzarà el certificat energètic dels edificis, obligatori per a tot immoble en comercialització (venda o lloguer) des de l'1 de juliol del 2013.
(...) "Aplicar bonificacions fiscals en funció de l'eficiència energètica dels immobles pot ser un camí molt efectiu per avançar en la conscienciació sobre la importància de l'eficiència energètica. És una cosa que havia d'arribar".
(...) és una mesura en la bona direcció, però "absolutament insuficient", (...) ara hi haurà més al·licients per introduir millores encaminades a pujar posicions en la classificació energètica". (...)
Fins ara la llei d'Hisendes Locals només permetia rebaixes per als immobles amb instal·lacions o sistemes que aprofitin l'energia solar però sense una menció específica a l'eficiència energètica als edificis.
Lorena Farrás Pérez, Quan ser eficient té recompensa, La Vanguardia 4-10-2015.

Distribució de les prop de 250.000 certificacions energètiques realitzades a Catalunya:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada