8.9.15

Les renovables expliquen la caiguda del preu del kWh a Alemanya***



Els preus de l'energia a Alemanya estan per sota dels 30 euros el megawatt hora, el nivell més baix en més d'una dècada, cosa que explica les pèssimes cotitzacions a la borsa dels grans grups de l'energia germànics, E.ON i RWE. El nivell de 30 euros per megawatt hora estava considerat una barrera psicològica per al mercat (...). "Estem arribant a uns nivells clarament perjudicials per al sector (...). No em sorprendria que baixéssim encara més d'aquest nivell, però hauríem de mantenir-lo". Els juliol del 2008, en els dies previs a la crisi financera, aquests preus superaven els 90 euros per megawatt hora.
(...) E.ON, el gegant energètic  alemany més important, va veure com les seves accions queien dilluns (...) un 8,6%, el descens més gran des del novembre dels 2013. (...)
Els preus de l'energia prometen caure encara més l'any que ve com a conseqüència de la política de la cancellera Angela Merkel, embrancada en un canvi radical cap a un mercat energètic en què les energies renovables (bàsicament la solar fotovoltaica i l'eòlica) tenen cada vegada més protagonisme. És l'anomenat 'Energiewende'. Aquesta política està col·locant en una situació delicada les companyies que obtenen l'energia de plantes de carbó i gas.
L'objectiu d'aquesta política és que l'energia procedent de les renovables sigui el 60% del total produït els 2035. Actualment és del 28%. En consonància amb això, empreses com Vestas, la fabricant danesa de turbines per a energia eòlica, està assolint rècords de cotització per l'alt nivell de demanda.
(...) La generació de renovables d'incrementarà i les modernes plantes de carbó ja produeixen a un nivell de 25 euros... Els 30 euros són purament psicològics. (...)
El 59% de la generació d'electricitat procedeix en aquets moments del carbó i l'energia nuclear. Però el govern germànic s'ha compromès a tancar, d'aquí a l'any 2022, els vuit reactors encara en marxa.
Bloomberg i redacció, El preu de l'energia cau a Alemanya al mínim de deu anys. El pes de les renovables (el 28% de la producció) explica la situació, La Vanguardia 26-08-2015.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada