29.9.15

El futur transport del residus nuclears a Espanya*



Greenpeace ha advertit dels riscos que podria comportar per a 216 municipis el transport de residus nuclears finsal Magatzem Temporal Centralitzat (ATC). Amb el cementiri a Villar de Cañas (Conca), com està previst, haurien de passar uns 40 camions a l'any (...), onze camions procedents de les centrals d'Ascó i Vandellós travessarien cada any una dotzena de localitats de Catalunya per transportar les 1.770 tones de material radioactiu que produiran durant els propers 40 anys.
Així ho recull Greenpeace a l'informe 'El viatge dels residus nuclears a l'ATC. Unrisc innecessari per a 216 municipis'. Aquest document traça les set rutes que seguiran els residus nuclears de camí a l'ATC. designades per l'Empresa Nacional de Residuos Radiactivos (Enresa). En concret, els 40 camions que transportaran els residus circularan durant tot l'any per Catalunya, la Comunitat Valenciana, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, la Comunitat de Madrid i Extremadura. (...)
L'experiència en altres països com els Estats Units i el Regne Unit demostra que es produeixen accidents malgrat les mesures de seguritat. Entre el 1971 i el 1996 als Estats Units hi va haver 58 accidents durant el transport de residus radioactius. Al Regne Unit, s'han comptabilitzat 786 incidents de del 1958.
Redacció, Els residus nuclears passaran per Tarragona, La Vanguardia 16-09-2015.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada