3.6.15

Problemes a les grans petrolieres*



Exxon pateix per l'exigència d'accionistes per a que actuí contra el canvi climàtic
Els accionistes d'Exxon van votar a la seva assemblea anual i per àmplia majoria en contra de resolucions avalades pels ambientalistes que haguessin portat la companyia a actuar d'una forma més decidida contra el canvi climàtic. Aquestes mesures incloïen una política dirigida a limitar l'esclafament global, posar un expert en clima al consell i informar sobre les perforacions hidràuliques (fracking).
AP, Els accionistes d'Exxon rebutgen prendre mesures contra el canvi climàtic, La Vanguardia 26-05-2016.

Supressió de treballadors a la Shell
Shell va anunciar la supressió de 2.200 llocs de treball addicionals el 2016, la qual cosa elevarà el total d'acomiadaments aquest any a 5.000, amb motiu de la integració de BG i per afrontar el baix preu del petroli.
(...) a Aberdeen (Escòcia) es retallaran 475 llocs de treball en els operacions al mar del Nord, i la resta de les baixes correspondran a altres parts del món. Això se sumarà als 2.800 acomiadaments ja anunciats com a conseqüència de l'adquisició de la gasística BG (...). Shell va confirmar que "ha completat" l'acomiadament de 7.500 persones més que es va anunciar el 2015, també com a resposta a la depreciació del cru. L'empresa va justificar aquestes mesures amb l'argument que "són necessàries per assegurar que Shell sigui competitiva en un entorn de preus del petroli baixos per més temps".
Shell va patir un descens del seu benefici net el 2015 del 87% respecte l'any anterior.
Efe, Shell retallarà 2.200 llocs de treball, La Vanguardia 26-05-2016.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada