22.6.15

Les ex-nuclears GE i Siemens dominant el sector eòlic **



General Electric (GE) es troba en converses amb França i amb companyies implicades per comprar Adwen, la societat conjunta en eòlica marina de Gamesa i Areva.
GE té contractes per instal·lar 1.500 MW 'offshore' per a l'energètica EDF després de comprar l'any passat els actius d'energia d'Alstom. Adwen també té contractes per instal·lar 1.500 MW a la costa francesa per a Engie i Iberdrola, principal accionista de Gamesa.
Agències, GE continua negociant per comprar Adwen, La Vanguardia 17-06-2016.

Siemens i Gamesa van segellar ahir la seva aliança per crear un gegant eòlic mundial en fusionar la divisió eòlica del grup alemany i el fabricant d'aerogeneradors espanyol. El grup resultant comptarà amb 69 GW instal·lats a tot el món, ingressos de 9.300 milions d'euros i uns beneficis abans d'interessos i impostos de 839 milions. A més, la seva actual cartera de comandes s'eleva a 20.200 milions d'euros.
Siemens controlarà un 59% del capital i els actuals accionistes de Gamesa mantindran un 41% de les accions. L'elèctrica Iberdrola, que era el principal accionista del fabricant basc d'aerogeneradors amb un 19,686%, passarà a tenir un 8,1% de la companyia resultant.
En realitat es tracta d'una fusió per absorció. La companyia resultant mantindrà les oficines centrals, la seva seu central i el centre d'onshore a Zamudio (Biscaia); mentre que la divisió d'offshore s'ubicarà a Hamburg (Alemanya) i Vejle (Dinamarca). Continuarà cotitzant a la a Borsa de Madrid, amb una capitalització estimada d'uns 10.000 milions, gairebé el doble que l'actual. Ahir les accions del fabricant espanyol es van disparar un 5,6%.
Amb aquesta operació, Siemens i Gamesa passen a liderar el rànquing del sector amb el 13,4%, seguida per Vestas amb el 12,4%, Goldwind amb el 11,3% i General Electric amb el 10,5%.
Després d'anys de desenvolupament, ara la batalla entre aquest tipus de companyies, molt tecnològiques, a nivell mundial s'entaula en l'eòlica marina, així com en la renovació dels aerogeneradors dels actuals parcs terrestres.
Una de les raons per les quals s'ha endarrerit l'anunci de l'operació és el conflicte existent a Adwen, una societat conjunta d'energia eòlica marina entre Gamesa i el grup nuclear francès Areva.
L'actual president i conseller delegat de Siemens va assegurar que "la mida és clau per a la competitivitat de l'energia eòlica".
Conchi Lafraya, Siemens i Gamesa creen un gegant del sector de l'energia eòlica, La Vanguardia 18-06-2016.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada