22.6.15

Gas Natural Fenosa atrapada per la seva bombolla de cicles combinats



Gas Natural Fenosa ha demandat Espanya davant l'Audiència Nacional pels baixos beneficis de la companyia derivats de la infrautilització de les seves centrals de cicles combinats, perjudicats per l'increment de la capacitat instal·lada després del 'boom' de les energies renovables.
La reclamació ascendeix a 400 milions d'euros, i exigeix la responsabilitat patrimonial de l'Estat pel lucre cessant a Gas Natural durant el període 2009-2014 atribuït als canvis normatius.
Aquestes dades són el resultat, majoritàriament, de l'ambiciosa aposta de l'empresa pels cicles combinats, que suposen per a Gas Naturals, amb més de 7.000 MW de capacitat el 55% de la seva potència instal·lada a Espanya.
En els anys a que fa referència la demanda de Gas Natural, l'ús dels cicles va baixar un 70%, ja que va passar dels 95.000 GWh als 26.000.
En els últims anys, el sector i el Govern van mantenir múltiples converses per hibernar els cicles combinats, és a dir, tancar-los temporalment fins que es recuperés la demanda. Les elèctriques creien que havien de rebre una compensació, però l'executiu de Rajoy no va arribar a regular la matèria.
Les seves inversions als cicles han acabat sent ruïnoses per culpa del canvi del mapa del sector provocat per les primes a les energies verdes.
Lalo Agustina, Macrodemanda de Gas Natural contra l'Estat, La Vanguardia 12-06-2016.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada