5.5.15

Les esglésies es preocupen pel canvi climàtic, i les finances per aquest canvi de les esglèsies!



L’Esglèsia d’Anglaterra ha decidit incloure el carbó tèrmic i les sorres asfàltiques –dos del combustibles fòssils més intensius en emissions contaminants- a la llista negra de els seves inversions. Aquesta organització (...) ha acordat posar a la venda participacions per un valor de més de 16,5 milions d’euros, corresponents a companyies que obtenen més d’un 10% dels seus beneficis de l’extracció dels dos combustibles esmentats. El motiu? Segons el bisbe de Salisbury: ·El canvi climàtic constitueix l’assumpte moral més urgent del nostre temps”.
D’altra banda, el papa Francesc està propiciant el debat sobre el canvi climàtic al si de l’Esglèsia catòlica. Científics, personalitats religioses i destacats polítics s’han reunit recentment al Vaticà per tal de debatre la ciència de l’escalfament global i els perills que suposa per als habitants més desfavorits del planeta. (...)
Aquesta mena de missatges poden ser claus perquè les polítiques de reducció d’emissions siguin acceptades per l’opinió pública. Els polítics només arribaran a acords vinculants si estan convençuts que una majoria de la població està preocupada per l’escalfament global. I això probablement passa per subratllar el fort component ètic del problema.
(...) els 3.000 milions d’habitants més pobres del globus, que tan sols representen prop del 5% de les emissions anuals de gasos d’efecte hivernacle de la humanitat, són els que estan condemnats a patir, de manera completament desproporcionada i injusta, els previsibles efectes devastadors del canvi climàtic.
Òbviament, les notícies comentades han suscitat preocupació en diversos cercles financers i empresarials. Fins ara, el debat sobre el canvi climàtic havia quedat circumscrit als camps de la ciència i la política, però tot indica que la discussió s’ampliarà a l’àmbit moral i de les creences religioses.
Mariano Marzo, Canvi climàtic, La Vanguardia 25-05-2015.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada