11.11.14

Recursos contra la nova regulació de les energies renovables



Gas Natural recorre la nova regulació de les energies renovables
Gas Natural s’ha sumat a l’onada de recursos contra la nova regulació de les energies renovables, que al seu dia ja va recórrer Iberdrola i una quarantena d’empreses i institucions. La singularitat és que Gas Natural no qüestiona el model de retribucions de les renovables, sinó que se centra en dos punts molt concrets: el càlcul de la rendibilitat d’alguns parcs eòlics, principalment a Galícia, i, sobretot, ataca el canvi de tractament de les instal·lacions de cogeneració dedicades al tractament de purins.
El tema dels purins és el que Gas Natural considera més preocupant, ja que entén que amb la nova regulació les instal·lacions entraran en pèrdues, amb la qual cosa la seva continuïtat és incerta, segons fonts de la companyia que presideix Salvador Gabarró. Gas Natural té inversions importants en aquesta classe d’instal·lacions, encara que sempre amb altres socis.
El grup ha presentat dos recursos contenciosos administratius davant la sala tercera del Tribunal Suprem a través de les seves filials Gas Natural Fenosa
Renovables i Fenosa Wind. A diferència d’Iberdrola, Gas no ataca el canvi en si del sistema de primes, criticat des de fa anys pel conseller delegat Rafael Villaseca.
Els recursos de Gas Natural van ser publicats ahir al BOE, juntament amb 15 més, entre els quals figura el de la empresa paperera nòrdica Stora Enso, també afectada per les retallades en la cogeneració.
Els nous recursos se sumen als prop de quaranta ja admesos a tràmit pel Suprem, entre els quals destaquen el de l’associació d’empreses termosolars Protermosolar i el de l’associació de referència d’energies renovables, APPA. També han anat a la Justícia empreses com ENCE, Fotowatio, EDP Cogeneración i Sener, administracions, com la Junta d’Extremadura, i associacions, com la de fabricants de maons.
D’altra banda, el Suprem també ha admès un recurs de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, contra el reglament sobre condicions tècniques i garanties de seguretat en instal·lacions d’alta tensió.
D. Álvarez, Gas Natural s'afegeix als ecursos contra les retalaldes a les renovables.




El Tribunal Suprem ha incorporat dues filials d’Elecnor, Enerfín Enervento i Elecnor Financiera, així com diverses desenes de productors de fotovoltaica a la bateria de recursos contenciosos administratius admesos a tràmit en contra del nou marc retributiu per a les renovables i la cogeneració. En el BOE d’aquest dilluns es notifica l’admissió a tràmit de nou recursos més, que se sumen als set de dissabte i als vuit de divendres. De les denúncies cursades els últims dies, destaca la d’Elecnor, d’un relleu superior al de les operadores fotovoltaiques.
EP, El Suprem afegeix als recursos de les renovables els d’Elecnor i desenes de fotovoltaiques, La Vanguardia 23-09-2014.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada