3.11.14

Continuarà a Catalunya l'ajut a la pobresa energètica



El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip puig, va anunciar ahir (...) que la Generalitat tirarà endavant el seu decret de pobresa energètica, malgrat la suspensió cautelar del Tribunal Constitucional (...). El departament està estudiant algunes fórmules per replantejar el decret aprovat l'any passat per salvaguardar les famílies sense recursos de la falta de proveïment de serveis durant els mesos d'hivern.
La formulació d'aquesta mesura, que les organitzacions del tercer sector van criticar per ineficaç, provaria de coordinar tots els recursos que, en aquest moments, estan destinant Ajuntaments, entitats socials i el mateix Departament de Benestar per pal·liar aquest problema. Fonts del departament van precisar ahir que s'estan estudiant diverses mesures i prenent idees d'altres països (...).
El decret impedia a les companyies tallar el subministrament durant els mesos d'hivern, però no establia mesures per resoldre la causa de tall. Això correspon a la falta de recursos, de manera que, si bé els famílies podien gaudir de llum o gas durant l'hivern, en arribar l'estiu se'ls acabava tallant el subministrament perquè tampoc no tenien diners per pagar-lo.
Redacció, Empresa es planteja crear un fons per combatre la pobresa energètica, La Vanguardia, 30-10-2014.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada