11.11.14

Barcelona subvenciona la bici elèctrica



El vicepresident de Transports de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antoni Poveda, va explicar alguns dels projectes per incentivar l’ús de la bici elèctrica, un mitjà de transport net que encara no està gaire estès pels carrers dels municipis. Per això, va anunciar que a partir d’octubre l’AMB subvencionarà 1.000 bicis d’aquest tipus aportant una ajuda de 250 euros en totes les compres que no superin els 1.250 euros. Una quantitat que se suma als 200 euros que aporta el Govern espanyol a través del pla Pima Aire 3 per a l’adquisició d’aquest tipus de bicis.
En paral·lel, s’ha cedit més d’un centenar de bicicletes als ajuntaments metropolitans perquè les posi a disposició dels seus tècnics durant uns mesos. En aquest sentit, Poveda va anunciar que es finançarà una vintena de vehicles elèctrics amb 10.000 euros per unitat per a aquells consistoris que apostin per la mobilitat sostenible a l’hora de renovar la flota.
Durant la presentació de les iniciatives emmarcades en la Setmana de la Mobilitat, es va anunciar la inversió de 880.000 euros en el condicionament d’un carril bici que comunicarà la zona de Finestrelles d’Esplugues de Llobregat amb l’avinguda Diagonal de Barcelona. (...)
Amb el mateix objectiu de fomentar l’ús de la bicicleta, l’AMB ha iniciat un estudi per crear un carril bici a l’antiga carretera comarcal C-245 que comuniqui Sant Boi, Viladecans i Gavà. L’AMB ha editat una guia sobre vies aptes per a la circulació de bicicletes, que inclou els plànols de 300 quilòmetres de carril.
(...) L'AMB també iniciarà un programa per millorar l'accés als polígons industrials de l'àrea.
Redacció, Nova subvenció a la bici elèctrica, La Vanguardia 23-09-2014.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada