13.9.13

Oposició a una MAT a Tarragona



Creix a les comarques de Tarragona el rebuig ciutadà, polític i institucional a la línia de molt alta tensió que Red Eléctrica de España pretén construir entre el municipi d’Escatrón, a Saragossa, i el de la Secuita, al Tarragonès. El territori considera que ja està prou trinxat per les infraestructures elèctriques –actualment ja hi ha set línies dee molt alta tensió- i les centrals energètiques i dubta que la creació d’aquesta nova línia de 400.000 volts servís per millorar el subministrament elèctric a la zona.
Precisament, aquest dèficit fereix sensibilitats en una demarcació on es produeix el 70% de l’energia del país, però que només en consumeix el 13%. (...)
L’ens que gestiona la xarxa elèctrica a l’Estat defensa la necessitat de construir la infraestructura amb l’argument qu cal reforçar i renovar la interconnexió elèctrica entre l’aragó i Catalunya i facilitar l’evacuació de l’energia que es produeix als parcs eòlics tarragonins.
(...) Comarques com la Terra Alta i el Priorat, agrícoles i productores de vi, la veuen com una agressió de conseqüències molt negatives per a les seves activitats econòmiques i el seu potencial paisatgístic.  (...)
El Conseller d’Empresa i Ocupació (...) va instar el ministre d’Interior (...) a Justificar la conveniència de construir aquesta nova  línia de molt alta tensió. El Govern argumenta que amb la reforma del sector elèctric que s’impulsa des de Madrid, que deixa en una situació mol complicada el futur de l’energia eòlica per la desaparició de les ajudes, la línia que travessa les comarques interiors de Tarragona deixaria de ser necessària, ja que la quantitat d’energia que s’hauria d’evacuar dels parcs eòlics de la zona minvarà molt en el futur. Davant d’aquest escenari, la Generalitat recorda que és l’administració competent per tramitar la línia i es reserva el dret a paralitzar-la.
Miquel Jordà, Tarragona rebuja una nova línia d’alta tensió, Ara 22-08-2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada