5.5.12

Energies renovables per a l’ús domèstic

Utilitzar les energies renovables per a l'ús domèstic. Aquesta és la idea força que ha portat a tres joves enginyers -Joan Àguila, Àlex Trebejo i Óscar Subirats- a unir forces ia crear una empresa a través de la qual oferir un conjunt de serveis destinats a treure partit del parc immobiliari existent i garantir-ne sostenibilitat futura.
(...) aquests nois han pogut aplicar un servei innovador i de millora en el camp de l'edificació, reduir el cost que suposa el manteniment dels edificis i disminuir al mateix temps el seu impacte ambiental. El projecte d'aquests tres enginyers, batejat amb el nom de AST Microsat, fa possible implementar les energies renovables en l'ús domèstic.
(...) Àguila, Trebejo i Subirats (...) duen a terme la gestió d'edificis durant la seva vida útil. La finalitat és obtenir el major partit de l'edifici amb sostenibilitat, tant econòmica com ambiental.
Concretament, un edifici triga a construir-se entre 2 i 3 anys però el seu cicle de vida útil oscil·la entre els 80 i els 90 anys, motiu pel qual amb molt poca inversió i amb la realització de petites millores es pot augmentar el rendiment de l'edifici fins en un 30%. De fet, un informe d'enginyeria publicat per la consultora Avantia, recolza el que aquests joves promouen afirmant que un bon manteniment dels actius immobiliaris, ja siguin propietat d'empreses o de titulars privats, es reflecteix en un estalvi d'entre un 5% i un 20% del cost d'explotació de l'immoble.
Els serveis que proporciona AST Microsat comprenen els estudis de consultoria sobre aspectes tècnics de l'edifici i serveis d'elaboració i execució de plans d'estalvi energètic a través d'energies renovables com ara la biomassa, la geotèrmia o la minieòlica, entre altres.
Per realitzar la gestió i la supervisió dels serveis, aquests tres nois se segueixen formant sobre això ja que "l'eficiència energètica en el camp de les instal·lacions i la construcció està en els inicis i evoluciona molt ràpid, de manera que cal estar sempre al dia per treure el major partit de l'edifici ", explica Subirats.
Amb grans dots de futur i alguns projectes entre mans (...) han fet un pas cap a la innovació en un sector molt danyat per la crisi econòmica.
Núria Ferreres, Edificis eficients, La Vanguardia 4-05-2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada