21.5.12

Els interessos d’Iberdrola

Iberdrola (...) va obtenir un benefici net de 1.022 milions fins al març (...).
Aquests resultats responen al fet que l’activitat internacional va compensar les caigudes a Espanya. En aquest context, els canvis normatius aprovats pel Govern, en concret la retallada en el negoci de la distribució, així com la caiguda de la demanda elèctrica van ser handicaps per al negoci domèstic. En concret, l’impacte negatiu del decret del març de l’Executiu pujarà a 256 milions per a la companyia. (...)
Mentre que Sánchez Galán va aplaudir les reformes estructurals posades en marxa per Mariano Rajoy, el director general de negocis (...) va criticar les específiques per al sector energètic, ja que afecten sobretot a la distribució i ataquen el negoci central de les elèctriques tradicionals. (...)
Galán va recordar que “el problema de dèficit de tarifa té solució” i va advocar perquè s’aturi la construcció d’instal·lacions de renovables cares, fent al·lusió sobretot a la termosolar, i que s’apliqui a totes les activitats regulades el mateix criteri de rendibilitat.
El president va recordar que el preu de l’electricitat a Espanya és un 10% inferior si es compara amb el d’altres països europeus, però el rebut domèstic és superior perquè el 50% del preu correspon a costos aliens al sistema elèctric.
Conchi Lafraya, El negoci exterior impulsa els comptes d’Iberdrola, La Vanguardia 11-05-2012.

En resum:
  • A les reformes estructurals del Govern del PP
  • A la igualtat dels criteris aplicats a certes activitats (les regulades)
  • Als negocis internacionals

No
  • A les retallades al negoci de la distribució elèctrica
  • A noves instal·lacions de generació amb fonts renovables “cares” (la termosolar: una tecnologia que permet gestionar la producció! Iberdrola té molts parcs eòlics)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada