19.3.12

Punyalada a la cogeneració


“Ens ha sorprès per inesperat, però feia falta per frenar el dèficit tarifari. D'altra banda, resulta incomprensible que hàgim arribat a aquesta situació provocada per una inadequada planificació energètica a Espanya”, comenta Josep María Roqueta, president de l'Associació Espanyola per a la promoció de la Cogeneració (Cogen) [organització que suma 70 empreses associades] (...).
Entre els efecte del reial decret llei que suspèn de “forma temporal” els ajuts econòmics a les futures instal·lacions de règim especial, com la cogeneració, fonts d'energies renovables i residus, Roqueta alerta de la destrucció de molts llocs de treball i del final de projectes empresarials.
“Entenem que calia revisar els ajuts econòmics a les futures instal·lacions, però no d'aquesta manera. Ara s'ha frenat tot i no sabem quant temps durarà aquesta situació (...). Hi ha implicades moltes empreses i persones”.
(...) “Volem una legislació pròpia que ens diferenciï de les fonts d'energia renovables”.
(...) “La cogeneració assegura el subministrament d'energia, evita emissions de gasos d'efecte hivernacle i assegura la competitivitat de els empreses i l'economia dels usuaris domèstics”, puntualitza Roqueta.
Ariadna Boada, La cogeneració reclama un nou marc específic, La Vanguardia 27-02-2012

Amb aquestes mesures, es podran cumplir l’exigit per les Directives de la Unió Europea?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada