30.1.12

Canadà: el negoci és el negoci!*


Canadà ha anunciat avui que abandona el Protocol de Kyoto, poques hores després de la conclusió de la cimera sobre el canvi climàtic de Durban, per no pagar les multes relacionades amb l'incompliment de la reducció d'emissions.
El ministre de Medi Ambient de Canadà, Peter Kent, va dir durant una roda de premsa que "Kyoto no funciona. Kyoto és el passat per Canadà. Invoquem el dret legal per retirar de Kyoto".
Kent, que va qualificar de "radical" al tractat que Canadà va signar el 1997, va afegir que per complir els seus compromisos amb Kyoto, el país nord-americà hauria de retirar en els pròxims 12 mesos "tot tipus de vehicle" de les seves carreteres o eliminar la calefacció en tots els edificis del país.
El ministre canadenc va afirmar que l'alternativa a aquestes accions "irresponsables" seria "la transferència de 14.000 milions de dòlars dels contribuents canadencs a altres països, l'equivalent de 1.600 dòlars canadencs per cada família".
Kent també va dir que el Canadà només està interessada en un pacte de reducció d'emissions si "tots els principals emissors" estan inclosos.
Des que el 2006 el Govern del Partit Conservador del primer ministre Stephen Harper va arribar al poder, Canadà ha expressat la seva falta d'interès en complir amb el Protocol de Kyoto, especialment per no afectar el desenvolupament dels jaciment petrolífers de la província d'Alberta.
El sector considera que els jaciments de sorres bituminoses constitueixen les segones majors reserves de cru del món, després de les d'Aràbia Saudita, i el Govern de Harper ha expressat la voluntat d'accelerar la seva explotació.
Efe,  Canadà abandona el Protocolo de Kioto para no pagar multas por sus emisiones, La Vanguardia 13-12-2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada