20.9.11

L’accident de Centraco en una planta amb llacunes en la cultura de seguretat



L’accident de Centraco es va produir quan va explotar, presumiblement quan va explotar a causa d’una reacció química, un forn destinat a fondre metalls de radioactivitat baixa. L’explosió va matar a l’acte un dels treballadors i va causar ferides a quatre, que van ser traslladats a l’hospital de Montpeller. Cap dels ferits no va resultar contaminat per radiacions. De fet, no es va registrar cap fuita de radioactivitat a l’exterior. Ni l’explosió ni l’incendi causat per aquesta (...) no van danyar la integritat de l’edifici que conté el forn.











 
(...) La radioactivitat dins del forn que va explotar és d’aproximadament 67.000 becquerels per cada quatre tones, el que representa 17 becquerels per quilo, una quantitat “molt, molt feble” (...).
Centraco, on treballen 350 persones, està especialitzada en la recuperació i tractament de residus nuclears d’activitat baixa o molt baixa. Situat al terme municipal de Codolet, al costat del gran complex nuclear de Marcoule (...) el centre va començar a funcionar el 1999. L’ASN [Autoritat de Seguritat Nuclear] va constatar temps enrere algunes llacunes en “la cultural de seguretat” d’aquesta planta, que segons les autoritats havien començat a ser corregides el 2010, segons l’informe de l’any passat. (...)
Lluís Uría, Explosió mortal en una planta nuclear francesa sense cap fuita radioactiva, La Vanguardia 13-09-2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada