23.6.11

Excedent de generació elèctrica a Espanya*


Per la seva banda, el president de Red Eléctrica de España (REE), Luis Atienza, considera que el tancament del parc nuclear a Alemanya durant els pròxims deu anys pot suposar una "bona oportunitat" per l'excedent de producció tèrmica a Espanya si se segueixen desenvolupant les interconnexions elèctriques.
Durant unes jornades organitzades per l'IESE i per PwC, Atienza ha destacat el creixement de la generació en l'última dècada i ha considerat que el sistema elèctric espanyol tendeix a una situació en la qual conviuen "moltíssima potència" instal·lada i un "nivell mitjà de utilització molt baix "de les centrals.
"Gairebé el 50% de les tecnologies actuals no estava present fa deu anys", el que dóna mostra del "gran creixement" del sistema elèctric en fonts com els cicles combinats de gas, l'eòlica o la solar, ha assegurat.
Després del "gran esforç d'inversió" de l'última dècada, el parc elèctric evoluciona cap a un model en què el 2020 les centrals tinguin uns factors d'utilització propers al 30%, ha indicat, abans de considerar que "hi haurà una potència de 120.000 megawatts (MW).
Costa (CNE) plantea una moratoria en las energías renovables para enjugar el déficit, CapitalMadrid.com, 1-06-2011.

L’any 2010 Espanya va exportar electricitat a França, Portugal, Andorra i Marroc, amb un total de 8.490 GWh, un 3% de la demanda elèctrica. La taula mostra els paràmetres d’electricitat provisionals del 2010.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada