29.4.11

El FMI exhorta pel petroli


El Fons Monetari Internacional (FMI) va exhortar ahir al món a preparar-se per a una etapa d’escassesa de petroli i de preus alts (...).
“El persistent augment en els preus durant l’última dècada suggereix que els mercats de petroli han entrat en un període de major escassesa”, assegura el FMI.
(...) “Un augment gradual i moderat de l’escassesa de petroli –que sembla ser el més probable- tindria un impacte petit en el creixement econòmic mundial a mig termini. No obstant, persisteix el risc que aquesta escassetat o el seu impacte en el creixement siguin més significatius”, va alertar l’organisme internacional. (...)
El FMI recorda que hi ha un nombre creixent de jaciments petrolífers madurs, la qual cosa ha incrementat tant el cost de producció com el d’oportunitat de cada barril addicional que s’ofereix en el mercat. (...)
El FMI creu que convindria avaluar polítiques que redueixin el risc d’escassesa del petroli com les fonts alternatives i sostenibles d’energia. El petroli és encara la principal font d’energia mundial (un terç del total). Els altres dos principals combustibles fòssils, el carbó i el gas natural, representen el 28 i el 23%, respectivament.
Redacció, El FMI advierte que el petróleo puede volver a los 147 dólares, La Vanguardia 8-04-2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada