27.2.11

Els nuclears, a per totes*


María Teresa Domínguez, presidenta del Fòrum Nuclear, ahir va advocar per incrementar el pes de l’energia nuclear del 20% al 30% en el mix energètic. Això suposaria, en la seva opinió, la creació de fins tres noves plantes nuclears. Segons el raonament d’aquesta directiva, avui està més de moda a Espanya debatre sobre la vida útil de les centrals nuclears. No obstant, considera que cal anar més enllà i fer una planificació seriosa i viable econòmicament. El president de la CEOE, Juan Rosell, va reivindicar el paper de les nuclears a Espanya i va afirmar que "eliminar-les seria un malbaratament econòmic". (...)
"Eliminar nucleares es un desperdicio económico" La Vanguardia 23-02-2011.

De moment que havent llibertat de mercat elèctric (incloent la instal·lació de les centrals de generació) no s'ha presentat cap projecte per part de les empreses elèctriques, per alguna cosa serà. O és que esperen rebre subvencions (o favors, garanties...) públiques per una energia que afirmen que és econòmica?

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha confirmat per escrit a Greenpeace el rebuig del Govern a la instal·lació del magatzem de residus nuclears a Ascó (...). Mas ratifica que continua vigent la negativa de la resolució de l’11 de març de 2010 del Parlament i subratlla que aquesta va ser aprovada amb el suport de CiU.
A. Cerrillo, Artur Mas ratifica a Greenpeace su rechazo al almacén nuclear, LaVanguardia 22-02-2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada