27.12.10

Propostes desorientadores


Actualment diferents empreses i grups científics intenten aprofitar les carreteres i les autopistes com a font d’energia. Una d’aquestes iniciatives es coneix com ecoasfalt, un dispositiu en forma de plataforma que s'integra a l’asfalt i que està dissenyat per generar energia elèctrica a partir de l’energia cinètica dels vehicles que circulen sobre la plataforma. (...) Al trepitjar el dispositiu que s’instal·la en el carril els vehicles accionen unes plaques que transmeten l’energia a uns generadors. Aquestes rampes sobresurten només dos centímetres i pràcticament no es noten al circular.
Una altra solució solar (...). La base de les carreteres solars són uns panells de 30 per 30 centímetres, d’aparença no molt diferents a les plaques fotovoltaiques. (...)
Sergi Cantos, Energía bajo nuestros pies, La Vanguardia 19-12-2010.

500 kWp a Freising (Alemanya)
Fa molts anys ja es va proposar, i en alguns casos s'ha projectat o executat, aprofitar l’espai de les autopistes per generar electricitat amb plaques fotovoltaiques per sobre de l’autopista o com a barrera sonora. En el primer cas evitaria part de l’escalfament, de la pluja i de la neu que perjudiquen la circulació. Comparat amb les diferents solucions comentades a l’article, no interferirien amb el rodament dels vehicles i serien equips fixes enlloc de mòbils amb el pas de cada vehicle.



Per a més informació: Santa Mónica Freeway (California)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada