27.2.11

Fent l’orni a Palomares*


La delegació nord-americana que ahir va començar la visita de tres dies a Palomares (Almeria) va eludir concretar si EUA s'enduria la terra contaminada per les bombes que van caure fa 45 anys sobre aquesta zona d’Almeria. (...) [El portaveu de l’ambaixada nord-americana a Espanya] va declinar donar detalls sobre la forma en que s’abordarà la possible solució de descontaminació de Palomares.
(...) La col·laboració d’Estats Units s'ha centrat fins ara en la realització d’estudis per caracteritzar el terreny i en conèixer amb detall els llocs d’impacte que van ser afectats pel plutoni.
(...) el que es pretén és reduir els 50.000 m3 de terres contaminades a un volum de 6.000 m3, que seria la quantitat final un cop passats el filtres de tractament. El problema tècnic està resolt però el possible trasllat de les terres contaminades a EUA dependrà de les ·decisions polítiques" que han d’adoptar els governs nord-americans i espanyol, va senyalar [el director general del Ciemat-Centre d’Investigacions Energètiques, Mediambientals i Tecnològiques]. (...)
Redacció, EE.UU da largas al plan paraa retirar el plutonio de Palomares, LaVanguardia 24-02-2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada