20.1.15

Debat etern sobre l'oleoducte del Canadà a Texas



El Senat dels Estats Units va bloquejar (...) per un vot la construcció de l'oleoducte Keystone XL, un projecte que permetria traslladar petroli del Canadà fins a la costa de Texas.
(...)el president Obama (...) pressionat pels ecologistes, és contrari a l'oleoducte i vol esperar les conclusions de l'estudi del departament d'Estat dels EUA sobre el projecte.
Tot i així, no ho podrà endarrerir gaire més temps. Els republicans han promès que tornaran a intentar que al gener s'aprovi el projecte -impulsat per l'empresa canadenca TransCanada-, quan tindran majoria el Senat gràcies a la seva victòria en els legislatives. Per tant, Obama haurà de decidir llavors si el veta o no.
L'oleoducte Keystone XL fa anys que centra una part del debat sobre el canvi climàtic i genera controvèrsia entre polítics i ciutadans. Wasshington ha vist manifestacions a favor i en contra del projecte i diversos intents per aprovar-lo del legislatiu. Els partidaris que es construeixi creuen que crearia llocs de treball i reduiria la dependència del país al petroli del Pròxim Orient. Per contra, els seus detractors consideren que serà perjudicial per al medi ambient, que comporta el risc de vessaments de cru i que tindrà un impacte econòmic molt reduït.
El departament d'Estat nord-americà fa sis anys que estudia l'oleoducte, ja que travessa una frontera del país. El gener d'aquest any va concloure que la canonada no suposaria un increment de les emissions de carboni.(...)
Obama podria aprovar, finalment, l'oleoducte a canvi que, segons fonts el govern (...) els republicans aprovin algunes de els seves polítiques.
Núria Ferragutcasas, Els EUA aturen un gran oleoducte, Ara 20-11-2014.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada